Uganda és un país que està situat al cor de l'Àfrica. 

Té una extensió aproximada de la meitat de la península ibèrica. Políticament està constituït com una república presidencialista. La seva capital és Kampala.

Actualment té una població d'uns 45 milions d'habitants que parlen fins a 40 llengües diferents. Les oficials són el suahili i l'anglès.

Al nord limita amb el Sudan del sud, a l'oest amb la República democràtica del Congo, al sud amb Ruanda i Tanzània i a l'est amb Kènia. Al sud del país hi ha el llac Victòria, que comparteix amb Kènia i Tanzània.

És a l'Equador de la terra. La durada del dia i la nit són pràcticament iguals tot l'any. La temperatura és suau, amb una mitjana d'uns 25º. Els mesos de gener i febrer són els més calorosos. És un país on hi plou sovint, uns 1500 mm/any. A les tardes és quan plou més, amb algun temporal no massa llarg però de forta intensitat. 

Tenen una renda per capita d'uns 884 $, la seva economia és basa molt en la subsistència. Qui més qui menys, té un un petit trosset de terra per tenir-hi hort i així tenir el mínim per viure.

El país i la població, en general, són molt pobres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Amus Sapir Primary School

Tororo 2.0