La vida va més enllà del món que conec

 


Els passat dimarts 27 de febrer, des de Barcelona un vol d'avió em va portar fins a l'aeroport de Entebbé, a Uganda. M'hi esperava en Sergi, que amb una furgoneta conduïda per en Lucas, ens va portar fins a Tororo. Aquí, si Déu vol, és on faré llarga estada.

Previ a sortir de l'aeroport, cal passar tots el controls corresponents, recollir l'equipatge i fer el canvi de moneda. Cap problema enlloc. El valor de la moneda Ugandesa és molt baix: 1 € = 4000 UGX (xiling ugandès) 

De seguida t'adones que aquí el temps té un valor diferent del nostre....

Enceto aquest bloc amb les primeres imatges que et trobes en el camí de l'aeroport fins a Tororo. Aquesta és la principal carretera que enllaça la capital de Uganda, Kampala, amb Kènia. Quilòmetres i més quilòmetres de paradetes de tota mena. Gent amunt i avall. La vida, el comerç, la pobresa,..., tot és al peu de la carretera. Els boda-boda (moto-taxi) són motos de petita cilindrada, de fabricació índia, són a tot arreu. N'hi ha a milers.

Pel fet d'haver sigut una colònia anglesa van adoptar la seva forma de circular. Els cotxes porten el volant a la dreta, per tant els vehicles haurien de circular per l'esquerra. Dic haurien, perquè tot i tractar-se d'una ruta internacional -com l'entendríem els europeus- deixa molt a desitjar. Hi ha forats, trossos sense asfaltar, no té marge al costat, ... Això fa que els vehicles, ja siguin cotxe, motos o camions facin el que puguin per esquivar els forats, a altres vehicles o als mateixos vianants.

Varem arribar bé. Cansats, però sans i estalvis. 






Comentaris

  1. Hola Pep ja m'he fet seguidor d'aquest blog

    ResponElimina
  2. He trepitjat Africa però de manera molt superficial i en breus visites de feina pel nord. Res a veure amb tot el que expliques.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Amus Sapir Primary School

Tororo 2.0